Eric van Noort

Strict Governance, Risk & Compliance trainee sinds februari 2021

Even voorstellen …

Op pad gaan en mensen en organisaties adviseren over privacy en informatiebeveiliging. Dat is wat ik kan en wat ik wil. De vakinhoudelijke kennis heb ik geleerd vanuit mijn Engelse master Law and Technology, en de echte vaardigheden die nodig zijn om goed te adviseren, zoals overtuigen en samenwerken, leerde ik bij mijn projecten.

Het stimuleren van digitale transformatie bij organisaties brengt veel uitdagingen met zich mee. Bij Strict benaderen we dit onderwerp vanuit verschillende disciplines, om zo tot het best mogelijke resultaat te komen. Met mijn achtergrond in governance, risk en compliance maak ik graag de vertaalslag van technologie naar recht. Het is mijn passie om daarbij veranderingen binnen organisaties te managen, risico’s in kaart te brengen, maar vooral zorg te dragen dat organisaties voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot privacy én informatiebeveiliging. Ik maak risico’s beheersbaar en regels inzichtelijk, want alleen zo profiteert men het meest van nieuwe digitale mogelijkheden.

Curriculum Vitae

Opleiding

2019, Master of Laws, Law and Technology, Tilburg University

2017, Summer School, IT Law, Masaryk University (in Tsjechië)

2017, Bachelor of Laws, Rechtsgeleerdheid, Tilburg University

2016, Exchange programme, Crimonology, University of Cape Town (in Zuid-Afrika)

2013, Propodeuse HBO-Rechten, Juridische Hogeschool

Cursussen/trainingen

2016, Taalcursus English for the Future

Kennisgebieden

Regulering van technologie
Risicomanagement
GDPR/AVG
Informatiebeveiliging
Surveillance
Politie en justitie

Competenties

Analytisch
Flexibel
Overtuigingskracht
Samenwerken
Organiseren en plannen
Ordelijk en secuur
Nieuwsgierig