Victor Lips

Strict Trainee sinds februari 2019

Even voorstellen …

Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft Victor eerst een bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen afgerond, alvorens hij de master Security Management met succes heeft afgesloten. Middels de combinatie van deze opleidingen heeft hij een specialisme opgebouwd op het gebied van organisatiecomplexiteit en -dynamiek met een bijzondere aandacht voor veiligheid gerelateerde processen en systemen. Victor gebruikt zijn analytische en ‘out-of-the-box’ denkvermogen om probleemgericht organisatorische (veiligheid)vraagstukken inzichtelijk te maken en op te lossen. Dit heeft hij in het verleden al in de praktijk kunnen laten zien.

Mijn leergierigheid, toewijding en enthousiasme zorgen voor een frisse kijk op (veiligheid) gerelateerde organisatorische vraagstukken. Hierbij heb ik in het bijzonder aandacht voor een goede afstemming tussen techniek (ICT), processen en mensen. Ik geloof sterk dat door harmonie te creëren in een team, je samen tot de beste oplossing kunt komen voor een probleem of uitdaging. Door middel van mijn kennis op het gebied van Scrum ben ik in staat om Agile principes te promoten die deze manier van werken ondersteunen. Deze kwaliteiten, in combinatie met mijn gevoel voor teamwork, kan ik goed inzetten bij verschillende organisaties ten behoeve van het creëren van een optimale en veilige omgeving.

De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat er een groeiende drang bestaat naar veiligheid in het digitale domein. Het is mijn passie om de dynamiek tussen techniek, processen en mensen in het kader van veiligheid vraagstukken zo scherp mogelijk in beeld te brengen en hierover te adviseren. Ik help organisaties in het ontwikkelen van een optimale (digitale en Agile) structuur die deze veiligheid kan waarborgen.

Curriculum Vitae

Opleiding

WO, Master of Science, Vrije Universiteit Amsterdam, Security Management, (2018)

WO, Bachelor of Science (Minor), University of Ottowa (Canada), Communication (2015)

WO, Bachelor of Science, Vrije Universiteit Amsterdam, Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (2016)

Cursussen/trainingen

2019 IT-Security Foundation (certificaat)

2019 Professional Scrum Master (certificaat) 

 2019 CIPP/e: Certified Information Privacy Professional/Europe (certificaat)

2019 ISO 27001 Lead Implementer

Kennisgebieden

Privacy (AVG)
Organisatieverandering
Innovatie management
Risicoanalyse & management
Projectmanagement
Business & IT
Bewustmaking
IT-Security

Competenties

Teamplayer
Analytisch
‘Out-of-the-box’
Ondernemend
Gedreven
Mensgericht
Communicatief
Organisatiesensitief